Bilresa

Tillbaka efter en lång semestern

Änligen är man tillbaka på svensk mark igen. Jag har varit ute och rest runt i Europa och besökt länder som både Tyskland och Frankrike i en och samma veva. Det har varit en rolig upplevelse att äntligen få upptäcka Frankrike som länge varit på min önskelista. Nackdelen med att bila är att man blir så ofantligt trött i kroppen och i sinnet och behöver minst en vecka för att återställa sig själv, dock är det inget jag ångrar! En annan nackdel är också att det är ganska dyrt då man hela tiden måste betala för allt på vägen som till exempel toabesök, broavgifter och vägtullar. För dig som är nyfiken på att själv ta bilen och köra igenom kontinenten så bör du vara beredd på att körningen på framförallt autobahn är av helt annan nivå än här hemma i Sverige. Det gäller att reagera snabbt när Audi och BMW bilar kommer körandes i över 200 km/h.

För mer information om vägavgifter och miljözoner så rekommenderar jag att du besöker motormannens webbplats.